3 Python Shell – שורת פקודה אינטראקטיבית

לאחר שהתקנתם את Python במערכת – הפעילה את כלי שורת הפקודה:

הקלידו את הפקודה (אין צורך להקליד את החצים בהתחלה!):

>>> print "Hello from www.underwar.co.il"

ותקבלו את הפלט

>>> print "Hello from www.underwar.co.il"

Hello From www.underwar.co.il

>>>

וההסבר הפשוט הוא – הפקודה print מקבלת רשימת אובייקטים (ערכים או משתנים, עליהם נלמד בהמשך) – ומדפיסה אותם לפלט של התוכנית, בסוף הפלט הפקודה יורדת שורה, במקרה של שימוש בכלי האינטראקטיבי של Python, אך לא תמיד בתוכניות אמיתיות שנכתוב הפלט של התוכנית פשוט מאוד הולך למסך.

שלושה החצים שבתחילת השורה הבאה לא נוספו בגלל הפקודה אלא בגלל שאנו במצב אינטראקטיבי והתוכנית רוצה "להראות" לנו שניתן כבר להקליד את הפקודה הבאה.

הערה – הפעלת Python

במקרה זה אמנם בחרנו להפעיל את Python על ידי תפריט ההתחלה אך חשוב לציין שישנן עוד דרכים להפעיל את התוכנית:

  • 1.      דרך שורת הפקודה – בהרצת הפקודה python (או python.exe) – במידה והגרסה הרצויה היא היחידה שמותקנת במחשב – או c:\python27\python.exe אם ישנן גרסאות נוספות מותקנות אך ברצונכם להפעיל את גרסה 2.7 (התיקייה היא כמובן תיקיית ההתקנה שבחרתם בפרק הקודם!).
  • 2.      יצירת קובץ Python – והרצתו (קובץ Python הינו כל קובץ המסתיים ב-.py, לדוגמא צרו קובץ בעזרת פנקס רשימות בשם hello.py, שימו בו את הפקודה שלמדתם קודם לכן, הפעילו אותו – ותראו [כנראה לפרק זמן קצרצר – הסבר על כך בהמשך] חלון שחור קובץ ובו התוכן Hello From www.underwar.co.il)

הערה – מחרוזת

מחרוזת הינה פשוט מאוד טקסט – בפקודה לדוגמא שהבאנו רצינו להדפיס את הטקסט Hello From www.underwar.co.il למסך ולצורך כן העברנו אותו לפקודה print, אך שמנו אותו בין גרשיים: "Hello From www.underwar.co.il" – זאת הדרך לומר בשפת Python כי מדובר בערך מסוג מחרוזת, עוד על מחרוזות ועל סוגי משתנים בפרק הבא.

סיום התוכנית

ישנן שתי דרכים לסיים את התוכנית בשפת python.

הראשונה היא הפונקציה quit:

הדרך השנייה והיפה יותר היא סיום הקלט לתוכנית – במידה ומסמנים לתוכנית את "סוף הקלט" – שהוא שווה ערך לסוף הקובץ במידה ומריצים סקריפט השמור בקובץ .py הדרך לסמן זאת למפרש של Python היא שילוב המקשים Ctrl+Z – אשר יוצרת סימן מיוחד שפירושו סוף הקובץ (EOF).



מאת: yehuda

לימוד פיטון
מאת: AbrahamElgosi

Using python3.6.0a0

I'd start from python 1.5(Canopy 1.5-1,7) then until it's boring me Now a daya i trying to usue python python 3.6.0a.Also I'd used the versions of pycharm the latest of them.The truth is theat till now i don't understand what the different between the versions(community,professional and educational, even that i've trying) And I really want to be an expert inPytho3.6.0a also in cyber.Next Friday my nepu download for my software named node js for python,jascript and etc.
מאת: AbrahamElgosi

Using python3.6.0a0

I'd start from python 1.5(Canopy 1.5-1,7) then until it's boring me Now a daya i trying to usue python python 3.6.0a.Also I'd used the vesions of pycharm the latest of them.The truth is theat till now i don't understand what the different between the versions(community,professional and educational, even that i've trying) And I really want to be an expert inPytho3.6.0a also in cyber.
מאת: עזרא

תודה
מאת: אבג

פייתון

הי,
יש יותר מידי גרסאות והדברים לא עובדים.
האם יש מדריך אחד טוב רצוי שכולל סרטונים. אנו מחפשים בניית משחקונים לילדים. תודה
מאת: הלו

אני במתח

מתי יבוא ההמשך???????
מאת: אלעזר

יש לך טעות

המילון הוא לא hash table. מילון הוא טיפוס נתונים מופשט, בניגוד לטבלת עירבול. הוא פשוט ממומש באמצעותה - שזה נושא שלא אמור לעניין את המתכנת.
התכוונת לכתוב: "המילון נקרא גם 'מערך אסוציאטיבי'"
שיתוף:
| עוד