נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות RSS עדכונים
תיכנות
RSS UnderWarrior Forums : RSS תיכנות
נושא

נושא: אני חייב עזרה בc! תודה ....

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
yogi
אורח
אורח

הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
נשלח בתאריך: 21 June 2007 בשעה 11:16 | IP רשוּם
ציטוט yogi

אני צריך לכתוב פונקציה בסי שמקבלת מחורזת, בודקת שהיא מורכבת אך ורק מספרות ונקודה אחת לכל היותר. הפונקציה צריכה להעביר את המחרוזת למיספר ממשי ולהחזיר אותו או תדפיס הודעת שגיאה ותחזיר 1- אם הקלט לא תקין.

ניסתי הרבה בלי הצלחה אני ממש יודה למלך שיעזור לי ....

חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של yogi חפש הודעות אחרות של yogi בקר בדף הבית של yogi

:)
אורח
אורח

הצטרף / הצטרפה: 01 October 2003
משתמש: אונליין
נשלח בתאריך: 21 June 2007 בשעה 12:10 | IP רשוּם
ציטוט :)

אתה צריך לעבור על כול התווים של המחרוזת בלולאה (for) ולבדוק האם :
התו הוא לא גדול או שווה מ התו '0' (התו אפס) וגם קטן או שווה '9' (התו תשע) וגם שונה שונה מ '.' (התו נקודה) אז אתה צריך להחזיר -1 (מינוס 1) כי זה לא נקודה ולא מספר אם עברת את הבדיקה הזאת זאת אומרת ש כול התווים הם או נקודה או ספרה עכשיו אתה צריך לבדוק שיש נקודה אחת לפי דעתי הכי טוב לעשו את זה ככה :

תבדוק את המיקום של הנקודה הראשונה על ידי הפעולה indexOf
תבדוק את המיקום של הנקודה באחרונה יכול להיות שיש פעולה LastIndexOf אני לא יודע אם אין תעשה . . .
ועכשיו תבדוק אם המיקום שווה זאת אומרת שהנקודה האחרונה היא גם הנקודה הראשונה אז יש רק נקודה אחת אם לא אז יש יותר מנקודה אחת ואתה צריך להחזיר -1 ואם אין אף נקודה אז שתיהם יהיו -1 (מינוס אחד) אז בכול מקרה זה יהיה שווה בסוף תחזיר את המספר
אנ לא יודע אם זה הדרך הכי טובה לעשות את זה אני לא יודע אם ב C יש משהו כמו TryParse כמו בC# אבל רק שתדע שיש עוד כמה בדיקות שאתה צריך לבצע כמו הספרה הראשונה היא לא מינוס (מספר שלילי מתחיל במינוס) וגם שהנקודה היא לא בתו הראשון או האחרון נגיד :
.456
או
5456.

מקווה שעזרתי
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של :) חפש הודעות אחרות של :) בקר בדף הבית של :)

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה