עוגת שמרים פרג

עוגת שמרים פרג
מאת איציק כהן
פורסם: 15.02.2011
דירוג: 4.5 מתוך 29 הצבעות
עוגת שמרים פרג - או כמו שסבתא שלי נהגה לקרוא לה, עוגת פופי - המתכון הכי מוצלח שאני מכיר כאן בשביל כולם
זמן הכנות: 3 שעות
זמן אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 3.5 שעות
חומרים עבור: עוגה אחת (12 מנות)
גודל מנה להגשה: פרוסה בינונית אחת
קלוריות למנה: 240
שומן למנה: 6 גרם

מצרכים:

קמח: 0.5 ק"ג
שמרים יבשים: כף
מלח: כפית
סוכר: 0.5 כוסות
חלב פושר: כוס
ביצים: 2
חמאה רכה: 100 גרם

הוראות:

שמים מלח ואחריו קמח, שמרים וסוכר בקערה.
מערבבים היטב.
מוסיפים את החלב הביצים והחמאה.
מעבדים 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי.
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מערבבים בסיר את החלב, החמאה, תמצית הוניל, הסוכר והדבש.
ומביאים לרתיחה.
מערבבים פנימה את הפרג והשקדים.
מבשלים למשחה שחורה שתי דקות ומסירים מהאש.
מקררים מעט ומוסיפים בהדרגה את הביצים, מצננים היטב.

המלצות קריאה: