עוגת שמרים גבינה

עוגת שמרים גבינה
מאת תהילה זיו
פורסם: 15.02.2011
את המתכון הזה למדתי מאבא שלי זכרונו לברכה, לדעתי לא הייתי ולא תהיה כזאת עוגת גבינה משגעת בשום תוכנית טלוויזיה!
דירוג: 4.6 כוכבים מתוך 18 הצבעות
זמן הכנות:
זמן אפייה:
זמן כולל:
חומרים עבור: עוגה אחת (9 מנות)
גודל מנה להגשה: פרוסה בינונית אחת
קלוריות למנה: 412
שומן למנה: 29 גרם

מצרכים:

4 חבילות גבינת שמנת
1.5 כוסות סוכר לבן
3/4 כוסות חלב
1 כוס שמנת חמוצה
1 כף תמצית וניל
1/4 כוס קמח רב תכליתי

הוראות:

1. מחממים תנור ל  175 מעלות . משמנים תבנית קפיצית 9 אינץ.
2. בקערה בינונית, מערבבים  את הפירורים בחמאה מומסת. על תחתית התבנית הקפיצית.
3. בקערה גדולה, מערבבים את קרם הגבינה עם הסוכר עד שהתערובת חלקה.
מערבלים את החלב, ולאחר מכן מערבבים את הביצים אחת בכל פעם, ערבוב פשוט מספיק כדי לשלב בין החומרים. מערבבים וניל, שמנת חמוצה, ואת הקמח עד שהתערובת חלקה.
יוצקים מילוי לתוך בצק מוכן.
4. אופים בתנור שחומם מראש במשך שעה. מכבים את התנור, ומצננים העוגה בתנור עם דלת סגורה במשך 5 עד 6 שעות, פעולה זו נועדה למנוע סדקים. מקררים במקרר עד ההגשה.

המלצות קריאה: