עוגת שמרים שושנים - המתכון מבוסס על בפר הבישול הצרפטי של מיס פטריסיה שיראק, לא
משמין מידי ופשוט מאוד טעים!
דירוג: 4.7
כוכבים מתוך 84 הצבעות
זמן הכנות:
זמן אפייה:
זמן כולל:
חומרים עבור: עוגה אחת (6 מנות)
גודל מנה להגשה:
פרוסה בינונית אחת
קלוריות למנה: 129
שומן למנה: 9 גרם
מצרכים:
בצק -
4 כוסות קמח
11/2 כפות שמרים יבשים
1 אינסטנט פודינג
2 כפות סוכר
11/4 כוסות חלב פושר
1ביצה
50 גרם חמאה מומסת
קורטמלח
עד
30 גרם חמאה מומסת
1/2-3/4 כוס סוכר חום
1 כף זיגוג
זיגוג-
ביצה
+מעט מים
ציפוי -
100 גרם אבקת סוכר
1/4 כוס חלב
הוראות:
לעבד את כל חומרי הבצק לשים לב שהמלח לא יגע בשמרים . להתפיח עד שעה . לחלק את הבצק
ל-2 לשטח לעיגול אוובלי למרוח חמאה מומסת , לפזר סוכר + קינמון. לגלל לרולדה לחתוך
לפרוסות ולמרוח את הביצה לאפות ב-160 מעלות להכין את הזיגוג - לערבב חלב + אבקת
סוכר למרוח על העוגיות מיד בצאתם מהתנור (אפשר גם בלי הזיגוג פחות קלוריות וגם טעים
מאוד).